Роки пригнічення обернулися великою радістю - настоятель собору у Нью-Йорку

Роки пригнічення обернулися великою радістю - настоятель собору у Нью-Йорку

Укрінформ
Сьогоднішній день - надання Українській православній церкві автокефалії - є радісним для української православної громади у Нью-Йорку, як і загалом для української православної церкви у США.

Таку думку висловив у розмові з кореспондентом Укрінформу отець Володимир Музичко, настоятель Свято-Володимирського собору у Нью-Йорку.

За його словами, це радість, якою завершилися роки пригнічення священиків в Україні.

«Цей день - дуже радісний. Радіємо за свою церкву, за своїх людей, наших ієрархів, які вклали велику працю, увійшли в історію», - сказав він.

Отець Володимир розповів, що українська православна церква у США зберігала тяглість православної традиції після революції 1917 року. Вона була під Вселенським патріархатом, Константинополем.

Читайте також: Для Путіна надання Україні автокефалії є катастрофою тисячоліття — Порошенко

«Ми не відчували таких принижень, як священики в Україні. Я співчуваю їм. Скільки довелося пережити їм, і скільки було пригнічення, але сьогодні це все обернулося на велику радість», - зазначив святий отець.

Отець Володимир додав, що тепер вони можуть служити у будь-якому храмі, із будь-яким священиком, хоча раніше фактично не мали права на євхаристійне спілкування з частиною православної церкви, яка належала до Київського патріархату, оскільки останній був невизнаним.

Як повідомлялося, в суботу, 15 грудня, у соборі Святої Софії у Києві відбувся Об’єднавчий собор помісної Української православної церкви. На ньому духовенство обрало очільника Автокефальної православної церкви в Україні, який отримає Томос, ним став митрополит Епіфаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-