Для Путіна надання Україні автокефалії є катастрофою тисячоліття — Порошенко

Для Путіна надання Україні автокефалії є катастрофою тисячоліття — Порошенко

Укрінформ
Надання Українській православній церкві автокефалії є геополітичною катастрофою тисячоліття для Президента РФ Володимир Путіна.

Про це сказав Президент України Петро Порошенко, вийшовши разом з митрополитом Епіфанієм, якого Об’єднавчий собор зі створення Української православної церкви обрав її предстоятелем, на Софійську площу до народу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Президент РФ сказав, що розпад СРСР став для Росії головною геополітичною катастрофою ХХ століття. Для Путіна, – як написав Мирослав Маринович, – надання автокефалії українському православ’ю є другою геополітичною катастрофою. Дозвольте поправити: цього разу – масштабом не століття, а тисячоліття. Нехай знають", - сказав Порошенко.

Читайте також: Філарет був і лишається духовним лідером української церкви і народу - Порошенко

Він додав, що за останні роки українці довели, що для них немає нічого неможливого. Зокрема вдалося здобути угоду про асоціацію з ЄС, безвіз і рухатись далі до Європейського Союзу.

Як повідомлялося, у соборі Святої Софії у Києві відбувся Об’єднавчий собор помісної Української православної церкви. На ньому духовенство обрало очільника Автокефальної православної церкви в Україні, який отримає Томос, ним став митрополит Епіфаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-