Філарет був і лишається духовним лідером української церкви і народу - Порошенко

Філарет був і лишається духовним лідером української церкви і народу - Порошенко

Укрінформ
Предстоятель УПЦ КП Філарет був і залишається духовним лідером української православної церкви і українського народу.

Про це сказав Президент Петро Порошенко, у своїй промові на Софійській площі, вітаючи створення помісної української церкви та дякуючи всім, хто боровся за неї, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він подякував Вселенському Патріарху Варфоломію за його турботу про Україну, предстоятелю УАПЦ Митрополиту Макарію і всьому єпископату "за вашу тверду позицію і непересічну роль в цьому історичному процесі".

Президент також подякував ієрархам УПЦ МП, які попри тиск і погрози Москви прийняли мужнє рішення і прийшли на Об'єднавчий собор.

Читайте також: Патріарх Філарет допомагатиме будувати Українську православну церкву

“Дякую всім українцям, які вірили в автокефалію і боролися за неї ще тоді, коли навіть надія видавалася примарною. Дякую Його Святості Філарету. Ви були, є і залишаєтеся духовним лідером і української церкви, і всього українського народу. Дякую”, - сказав Порошенко.

Як повідомлялося, сьогодні у соборі Святої Софії у Києві відбувся Об’єднавчий собор помісної Української православної церкви. На ньому духовенство обрало очільника Автокефальної православної церкви в Україні, який отримає Томос, ним став митрополит Епіфаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-