Митрополит Епіфаній закликає до єднання: Двері нашої церкви відкриті для всіх

Митрополит Епіфаній закликає до єднання: Двері нашої церкви відкриті для всіх

Укрінформ
Обраний на Об’єднавчому соборі 15 грудня очільник Автокефальної православної церкви в Україні митрополит Епіфаній закликав усіх архієреїв і вірян об’єднатися у цій Церкві.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я би хотів закликати всіх наших співбратів архієреїв та всіх вірних до новоствореної єдиної Української православної церкви. Двері нашої церкви відкриті для всіх, ми закликаємо всіх до єднання”, - сказав митрополит Епіфаній на Софійській площі відразу після свого обрання.

Він також висловив переконання, що “помісна православна церква, єдина і визнана, вірою і правдою служитиме своєму українському народові, молитиметься і вестиме його шляхом спасіння”.

Читайте також: Для Путіна надання Україні автокефалії є катастрофою тисячоліття — Порошенко

Митрополит Епіфаній подякував Вселенському Патріарху Варфоломію, митрополиту Філарету, митрополиту Макарію та всім ієрархам, які взяли участь у роботі Об’єднавчого собору, і Верховній Раді, яка відіграла важливу роль у процесі створення нової української церкви.

Як повідомлялося, 15 грудня у соборі Святої Софії у Києві відбувся Об’єднавчий собор Української православної церкви. На ньому духовенство обрало очільника Автокефальної православної церкви в Україні, який отримає Томос - ним став митрополит Епіфаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-