Палата представників США визнала Голодомор геноцидом українського народу

Палата представників США визнала Голодомор геноцидом українського народу

Укрінформ
Палата представників Конгресу США одностайним рішенням ухвалила резолюцію, у якій Голодомор 1932-1933 рр. визнається геноцидом українського народу.

Про це йдеться в повідомленні на офіційній сторінці у мережі Facebook Посольства України у США.

“Постановча частина документа містить визнання висновків Урядової Комісії США щодо Голоду в Україні (від 22 квітня 1988 р.) про те, що “Сталін та його оточення вчинили у 1932-1933 рр. геноцид проти українців”, - зауважили в українському дипломатичному відомстві.

Таким чином, на сьогодні обома палатами Конгресу США ухвалено рішення, у яких Голодомор визнано геноцидом українського народу.

Як і аналогічна резолюція, що була ухвалена Сенатом США 3 жовтня ц.р., документ також засуджує систематичні порушення прав людини, у тому числі права на самовизначення та свободу слова, вчинені радянським урядом проти українського народу.

Читайте також: Музикант із США знайшов у собі українське коріння завдяки лекції про Голодомор

У резолюції висловлюються найглибші співчуття жертвам, тим, хто пережив Голодомор, та їхнім родинам, а також міститься заклик до поширення інформації з метою підвищення обізнаності у світі про штучну природу цієї трагедії.

Резолюція Палати представників, співавторами якої виступили понад три десятки конгресменів від Демократичної і Республіканської партій, була представлена 8 червня ц.р. співголовами Конгресового українського кокусу Сандером Левіним, Марсі Каптур, Браяном Фітцпатриком та Енді Гаррісом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-