Молодь має знати не лише офіційну правду про Донбас і Крим - Жемчугов

Молодь має знати не лише офіційну правду про Донбас і Крим - Жемчугов

Фото
Укрінформ
Українська молодь повинна знати не лише офіційну правду про події, пов'язні з агресією Російської Федерації на Донбасі і в Криму.

Про це заявив у вівторок у Херсоні на прес-конференції, що відбулася в Херсонській державній морській академії, куди для зустрічі з курсантами академії завітали радник міністра інформаційної політики України з питань національно-патріотичного виховання молоді учасник бойових дій на Донбасі Герой України Володимир Жемчугов, представник Міністерства інформаційної політики України Олександр Кантур та кооординатор проекту "Бранці Кремля" Олена Жемчугова.

"Я в цьому проекті беру участь для того, щоб розповісти на власному прикладі про те, що я бачив, про те, що я знаю, починаючи з травня 2014 року, з прив'язкою до дат, прізвищ, номерів російських військових частин, до кожної події. Молодь, яка зростає, і яка є нашим майбутнім, якій ми передамо Україну, правління в Україні, життя в Україні, повинна знати правду - не лише офіційну, але і ту, про яку ми не можемо поки що писати. Це партизанська війна на Донбасі. Про те, що не всі там перейшли на бік Росії, не всі зрадники. Навіть ось такі люди - ми, росіяни за національністю, громадяни України, які народилися в Україні, і виховані у цьому волелюбному суспільстві, ми стали проти Росії - на захист правди, на захист української незалежності, на захист свободи", - сказав на прес-конференції Жемчугов.

Зустріч Жемчугова з курсантами / Фото: Валерій Староселець, Укрінформ

Як зазначив, у свою чергу, на прес-конференції представник МІП Кантур, "Бранці Кремля" - це новий освітній проект Міністерства інформполітики України. "Основна мета даного проекту - це підтримка національно-патріотичного виховання молоді", - наголосив він.

Кантур, зокрема, повідомив, що останні соціологічні дослідження, зроблені в Україні зарубіжними та вітчизняними експертами, показують, що 36% молодих українців не знають, як розпочалася війна на сході нашої держави, а 36% бояться того, що країна знаходиться у стані війни. "Тому ми вважаємо, що маємо безпосередньо спілкуватися з молоддю, ось так зустрічаючись, приїжджати і говорити про такі складні речі", - наголосив представник міністерства.

Олена Жемчугова
Олена Жемчугова

Координатор проекту "Бранці Кремля" Олена Жемчугова ще раз нагадала присутнім, що в межах даного проекту підготовлено фільм про українських політичних в'язнів, які знаходяться зараз в тюрмах і колоніях Росії, але які, як і раніше, відстоюють там позицію України. "Ми дуже хочемо, щоб наша молодь брала приклад з цих людей, щоб вона зрозуміла, що не тільки герої-патріоти, але й звичайні люди, які дуже люблять свою країну, виступають і захищають її", - підкреслила Жемчугова.

Читайте також: Жемчугов назвав байдужість та інертність громадян найбільшим злом
Людмила Шумкова
Людмила Шумкова

І серед цих людей є також і херсонець - Олександр Шумков. Як повідомила у виступі на прес-конференції його родичка Людмила Шумкова, 4 грудня 2018 року в Росії відбувся суд над Олександром, який засудив його до 4 років позбавлення волі. Засудили за те, що був в українському "Правому секторі", який заборонений в Росії, брав участь у Майдані, в АТО, в громадській блокаді анексованого Криму, заявляв про бажання звільнити Крим. "І він про це не жалкує. І він сказав (на суді - ред.), що ще більше ствердився у правоті своїх ідей", - розповіла Людмила Шумкова.

Володимир Жемчугов — учасник спротиву російській агресії в Україні. Із травня 2014 року - організатор та активний учасник руху опору проти російської окупації на Луганщині. З 29 вересня 2015 року по 17 вересня 2016 року знаходився у полоні бойовиків "ЛНР". У полон потрапив з важким пораненням внаслідок підриву на розтяжці. Активний учасник державних та волонтерських заходів в Україні та за кордоном, проводить військово-патріотичні лекції-бесіди з учнями, студентами, курсантами, військовослужбовцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-