Українці найбільше довіряють волонтерським організаціям

Українці найбільше довіряють волонтерським організаціям

Опитування
Укрінформ
Понад половину українців з-поміж усіх інституцій найбільше довіряють волонтерським організаціям.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, які оприлюднив на прес-конференції у вівторок заступник директора інституту Антон Грушецький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За даними опитування, найбільшою довірою наразі користуються такі інституції, як волонтерські організації, яким довіряють 66% населення, а не довіряють 21%. І церква, якій довіряють 57% і не довіряють 26% Дещо гірші показники у Збройних сил України - їм довіряє 53% і не довіряє 38% - та міських і сільських голів – їм довіряє 47% і не довіряє 40%. Приблизно однакова кількість тих, хто довіряє і не довіряє громадським організаціям», - розповів Грушецький.

Згідно з результатами опитування лідерами недовіри є Верховна Рада, судова система та політичні партії. Зокрема, партіям довіряють 9% респондентів і не довіряють 81%. Судовій системі довіряють 7% опитаних, а не довіряють 85%. Верховній Раді довіряють 6% українців, а 90% - не довіряють.

Водночас, 82% опитаних негативно оцінюють соціально-економічну ситуацію в країні, 14,3% вважають її посередньою, 0,9% оцінюють ситуацію як добру. Близько 3% опитаних не відповіли за запитання.

Читайте також: Питання гендерної рівності важливе для 81% жінок і 73% чоловіків

При цьому майже 80% респондентів винними у соціально-економічних негараздах вважають «некомпетентних або корумпованих державних діячів у владі». Ще 5,6% опитаних покладають відповідальність на воєнну агресію Росії, 3% звинувачують опозицію, а майже 2,5% респондентів називають «надмірне втручання Заходу у внутрішні справи України».

34,3% опитаних українців не мають сподівань, що ситуація покращиться найближчим часом.

Опитування «Актуальні суспільно-політичні настрої громадян» проводилося з 23 листопада по 3 грудня 2018 року. Було опитано 2000 респондентів. Похибка вибірки не перевищує 3,3% для показників, близьких до 50%, 2,8% - для показників, близьких до 25%, 2% - для показників, близьких до 10%, 1,4% - близьких до 5%.

88% інтерв’ю проводилися в період після 26 листопада - після вчинення Росією агресії в Керченській протоці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-