Питання гендерної рівності важливе для 81% жінок і 73% чоловіків

Питання гендерної рівності важливе для 81% жінок і 73% чоловіків

Фото
Укрінформ
В Україні є запит на гендерну рівність, і суспільство прагне змін у цьому аспекті.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе на другому Українському жіночому конгресі, інформує Урядовий портал.

"Гендерна рівність у країні – це засадничий принцип сталого розвитку будь-якого демократичного суспільства. Зміни на краще вже є незворотними. Українське суспільство готове та прагне змін у гендерному аспекті, в нас є свідомий запит на рівність. Про це свідчать і результати Національного опитування в Україні, проведеного цього року на замовлення мого Офісу", — зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Вона розповіла, що, за результатами опитування, 81% жінок та 73% чоловіків оцінили питання рівності чоловіків і жінок для себе як "важливу" та "дуже важливу" проблему. Окрім того, на запитання "Наскільки важливо для вас, щоб Україна стала повноцінно функціонуючою демократією?" значна більшість респондентів у кожному регіоні стверджує, що для них це "важливо" чи "дуже важливо". Загальнонаціональний рівень підтримки цього питання становить 81%.

Також віце-прем’єр-міністр зазначила, що виклики гендерної рівності у сфері безпеки і оборони є надзвичайно актуальним питанням в умовах воєнного стану та військової агресії Російської Федерації.

"Україна – єдина з 79 країн, яка ухвалила Національний план дій на виконання Резолюції Радбезу ООН 1325 "Жінки, мир, безпека" під час активної фази військового конфлікту. За останні два роки ми отримали значні позитивні зміни в цій царині, якими можемо пишатися. У вересні, після проміжної оцінки імплементації Національного плану дій, уряд затвердив оновлений документ, що суттєво розширив групи осіб, потреби яких повинні враховуватися в роботі державних інституцій, та коло проблем, на вирішення яких спрямована реалізація плану", — зауважила урядовець.

Український Жіночий Конгрес – це громадська організація, яка формує порядок денний з гендерної політики для Верховної Ради України, уряду, місцевих громад, приватного та громадського секторів та медіа-спільноти.

Читайте також: Не тільки прикрашати, але й впливати — Геращенко про роль жінок у Раді

Другий Український жіночий конгрес проходить 7-8 грудня 2018 року у м. Києві з ініціативи Міжфракційного депутатського об’єднання у Верховній Раді України «Рівні можливості» та за підтримки міжнародних партнерів. У 9 дискусійних платформах беруть участь понад 80 провідних українських та зарубіжних спікерів та експертів. Серед більш як 500 учасників – найактивніші успішні жінки й чоловіки з політики, бізнесу, неурядових організацій та медіа.

Фото: www.kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-