Держбюро розслідувань порушило вже 60 кримінальних справ

Держбюро розслідувань порушило вже 60 кримінальних справ

Укрінформ
Слідчі Державного бюро розслідувань порушили уже більше 60 кримінальних справ.

Про це повідомив журналістам під час прес-конференції у понеділок директор відомства Роман Труба.

"Станом на сьогодні вже зареєстровано більше 60 кримінальних справ по всій території України", - сказав він.

Труба уточнив, що більшість цих кримінальних справ стосується отримання неправомірної вигоди працівниками правоохоронних органів. "Таких справ абсолютна більшість", - зазначив Труба.

Крім того, за його словами, слідчі порушили кримінальні справи за фактом вчинення військових злочинів, а також порушили кримінальні справи відносно держслужбовців.

За словами директора ДБР, наразі у цих кримінальних провадженнях проводяться слідчі дії, про підозру іще нікому не повідомлено. Однак, за прогнозом директора ДБР, слідчі спрямують перші обвинувальні акти до суду вже у лютому-березні поточного року.

Труба також розповів, що минулого тижня до ДБР направлено більше 300 кримінальних справ за фактом вчинення військових злочинів, які були зареєстровані іншим правоохоронним органом. З цього приводу Труба висловив обурення, оскільки, як він вважає, ДБР має розпочати роботу з чистого аркуша. Директор ДБР зазначив, що з'ясовуватиме законність направлення цих справ до них на розслідування.

Читайте також: Труба представив очільника столичного управління Держбюро розслідувань

Як повідомляв Укрінформ, слідчі Державного бюро розслідувань 27 листопада склали у робочому форматі присягу та розпочали перші кримінальні провадження.

Державне бюро розслідувань - це правоохоронний орган, який буде розслідувати злочини, скоєні правоохоронцями, суддями та високопосадовцями за винятком справ, підслідних Національному антикорупційному бюро. ДБР остаточно перебере на себе функцію досудового слідства від прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-