ФСБ причетна до безладів у Франції та планує такі ж в інших країнах Європи - СБУ

ФСБ причетна до безладів у Франції та планує такі ж в інших країнах Європи - СБУ

Укрінформ
Російські спецслужби, причетні до організації безладів під час акцій протесту у Франції, планують аналогічні провокації й в інших європейських країнах - Бельгії, Німеччині, Іспанії, Болгарії тощо.

Такою інформацією володіє Служба безпеки України

Як зазначили в СБУ, протягом останніх років Москва наполегливо намагалася взяти під контроль європейські радикальні громадсько-політичні структури. 

"Щорічно на території РФ за безпосереднім організаційним і фінансовим сприянням російських спецслужб проводилися так звані «конференції лідерів правих партій Європи», «міжнародні консервативні форуми», збори «глобального революційного альянсу», де ідеологи «руського миру» Олександр Дугін, Сергій Глазьєв та інші озброювали іноземних представників теорією силового повалення європейських демократій. Для набуття «революційного досвіду» радикалів з Європи сотнями вербували для терористичної діяльності у складі НЗФ та спеціально вивозили під виглядом фейкових спостерігачів на псевдовибори в анексований Крим і окупований Донбас", - йдеться у повідомленні. 

Сьогодні ж, зазначають в українській спецслужбі, ті самі радикали під прапорами так званої "ДНР" та під кураторством співробітників ФСБ і ГУ ГШ ЗС РФ складають «практичний іспит». "За спиною мирних мітингувальників вони вдаються до організації безладів та актів насилля у Франції. Але, за інформацією СБУ, російські спецслужби мають організувати аналогічні провокації у Бельгії, Німеччині, Іспанії, Болгарії та інших європейських країнах", - заявляють у СБУ.

У цьому зв'язку голова СБУ Василь Грицак підкреслив: "Міжнародні кордони не є перепоною для російської гібридної агресії. Брудними методами Кремль руйнує європейську стабільність, бо бачить у ній загрозу для себе".

Спецслужба також оприлюднила інформацію про двох чоловіків у жовтих жилетах на поширеній у Мережі фотографії, на якій вони зображені з прапором так званої «ДНР».

Як зазначається, ліворуч на фото Сорлін Фабріс - член т.зв. «Міжнародного» аналітичного центру «Катехон», який діє під егідою К. Малофеєва та очолюваного ним Фонду Святителя Василия Первозванного. До наглядової ради «Катехону» входять ідеологи російського «євразійства» С.Глазьєв (радник президента РФ) та О. Дугін (лідер «Міжнародного евразійського руху»). Сорлін є функціонером так званого «інтеграційного комітету «Росія-Донбас», що створений і фінансується російськими спецслужбами. 

Читайте також: Протести "жовтих жилетів": у Франції затримали вже понад 1700 учасників

Другий чоловік на фото – Ксав’є Моро. Він був «спостерігачем» на псевдовиборах в ОРДЛО. Протягом 17 років проживає в Росії, громадянином якої є з 2013 року. Моро - засновник «Європейського центру стратегічного аналізу «Стратпол» (складова «п’ятої колони» РФ во Франції), функціонер ГО «Восток Франция - Солидарность Донбасс», яка підконтрольна російським спецслужбам.

Фото: ELYXANDRO CEGARRA/AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-