Президент відзначив роль науковців у подоланні ворожої пропаганди

Президент відзначив роль науковців у подоланні ворожої пропаганди

Укрінформ
Шлях України в Європу йде через декомунізацію і відновлення історичної пам’яті.

Так заявив Президент України під час участі у заходах з нагоди 100-річчя Національної академії наук України, інформує офіційне інтернет-представництво Глави держави.

"Шлях України в Європу йде через декомунізацію і відновлення історичної пам’яті. Подолання ворожої пропаганди, розвінчання псевдотеорій, що служать агресору для розмивання української ідентичності, викриття безпідставності імперських амбіцій – це вклад науковців у нашу боротьбу. Впевнений, що робота українських вчених, завдяки яким ми уже повернули Україні імена героїв її визвольних змагань, буде продовжена", – наголосив Порошенко.

За словами Глави держави, після Революції Гідності відбувається динамічне утвердження державної української мови в освіті, в публічному житті, вона дедалі впевненіше звучить на радіо і телебаченні, зростає присутність української книжки.

"Між іншим, 82% наукових видань учених НАН України друкується українською мовою. Хочу наголосити, що порівняно з 2013 роком ця кількість збільшилася на 13%. Решта, думаю, друкується англійською чи іншими мовами ЄС", – зазначив Президент.

Читайте також: Порошенко привітав Національну академію наук зі сторіччям

Порошенко також наголосив, що "вагому роль у приверненні уваги суспільства і влади до мовних проблем відіграли вчені, що працюють в Академії (Національній академії наук України – ред.)".

Фото: www.president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-