Роботи кандидатів до Антикорупційного суду передали раді міжнародних експертів

Роботи кандидатів до Антикорупційного суду передали раді міжнародних експертів

Укрінформ
Вища кваліфікаційна комісія суддів України передала Громадській раді міжнародних експертів практичні роботи кандидатів на посади суддів Антикорупційного суду.

Про це повідомляє прес-служба ВККСУ. 

"Вища кваліфікаційна комісія суддів України передала Громадській раді міжнародних експертів 156 практичних робіт, які 14 лютого виконали кандидати на посади суддів Вищого антикорупційного суду. Про це повідомив заступник Голови ВККСУ Станіслав Щотка під час  конференції "Декорупція України", присвяченій міжнародному дню боротьби з корупцією", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, під час заходу представники громадських організацій, влади та бізнесу проаналізували антикорупційні реформи, які відбувалися в Україні з моменту перемоги Революції Гідності.

Зокрема, Щотка детально поінформував про перебіг конкурсу до Вищого антикорупційного суду, наголосивши, що всі процедури є прозорими, і громадськість може поетапно слідкувати за ними. «Ми визначили для себе стандарт: вся інформація щодо кандидатів до ВАС, якою володіє Комісія, є доступною для ГРМЕ. Наразі всі 156 практичних завдань передані ГРМЕ», - повідомив заступник Голови ВККСУ.

Він також зазначив, що відомством підготовлено та розіслано бланк згоди кандидата на повний та безпосередній доступ ГРМЕ до матеріалів його досьє. «Станом на сьогодні Комісією отримано 130 таких згод. У разі, якщо кандидат не дає згоди - це його вибір, який показує наскільки він готовий до взаємодії з ГРМЕ», - наголосив Щотка.

Читайте також: НАБУ долучилося до перевірки кандидатів у судді Антикорупційного суду

Щодо термінів про орієнтовний час оголошення результатів конкурсу він зазначив, що  «встановлено межу – це друга декада лютого 2019 року».

Відповідаючи на питання, чи стане Вищий антикорупційний суд "гільйотиною" у боротьбі з корупцією, заступник Голови Комісії зазначив, що його завданням як члена ВККСУ є відібрати кандидатів у судді з числа українських фахівців, які зможуть мужньо, справедливо та не піддаючись тиску приймати законні рішення, керуючись принципом верховенства права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-