НАБУ долучилося до перевірки кандидатів у судді Антикорупційного суду

НАБУ долучилося до перевірки кандидатів у судді Антикорупційного суду

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро долучилося до перевірки кандидатів у судді Вищого антикорупційного суду.

Про це повідомив у коментарі журналістам директор відомства Артем Ситник під час конференції, присвяченої  Міжнародному дню боротьби з корупцією.

«У нас є досвід співпраці з ВККСУ і Громадською радою доброчесності під час конкурсу до Верховного Суду. Ми надавали матеріали комісії і ГРД. По такій самій схемі ми хочемо працювати і по Вищому антикорупційному суду, тобто, направляємо матеріали в комісію і так само працюємо з Радою міжнародних експертів», - сказав він.

Ситник додав, що зустрічався з членами Ради міжнародних експертів, які відповідають за добір суддів до ВАС і домовився про тісну співпрацю, «щоб мінімізувати ризики потрапляння в цей суд недоброчесних кандидатів».

Директор НАБУ висловив сподівання, що до відбору кандидатів у судді ВАС долучаться і представники громадянського суспільства, як це було під час конкурсу до Верховного Суду.

Читайте також: Щорічні втрати України від корупції оцінили в два бюджети Нацполіції

Як повідомляв Укрінформ, 17 липня 2018 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України розпочала процес добору членів Громадської ради міжнародних експертів у рамках підготовки конкурсу до Вищого антикорупційного суду. Вона складатиметься з шістьох членів, які призначаються Вищою кваліфікаційною комісією суддів України виключно на підставі пропозицій міжнародних організацій, з якими Україна співпрацює у сфері запобігання та протидії корупції відповідно до міжнародних договорів України.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-