У РФ стверджують, що

У РФ стверджують, що "посилено годують" поранених моряків

Керченська криза
Укрінформ
Уповноважений РФ з прав людини заявила, що лікування поранених українських моряків Андрія Артеменко, Василя Сороки і Андрія Ейдера дає позитивну динаміку.

Про це Тетяна Москалькова повідомила в Іnstagram

"У СІЗО 1 УФСВП Росії по м. Москві відвідала українських моряків А.А.Артеменко, В.В.Сороку і А.Д.Ейдера... Їм надається вся необхідна медична допомога, вони забезпечені необхідними медичними препаратами, медики оцінюють отримані ними травми як поранення легкого ступеня тяжкості, лікування вже дає позитивну динаміку стану здоров'я", - написала вона. 

За словами омбудсмена, вона більше двох годин розмовляла з полоненими моряками.

"На умови утримання скарги не надійшли, вони утримуються в медичній частині, в  просторих, чистих камерах з великими вікнами. Ув'язненим забезпечується посилене харчування, вони мають можливість відкрити рахунки і купувати додаткові продукти харчування", - стверджує Москалькова. 

Крім того, за її словами, українці мають доступ до великої бібліотеки, де "кожен вибрав і отримав літературу за смаком". 

Вона додала, що поранені "ведуть листування по електронній пошті з рідними і близькими".

Детальнішу інформацію про стан здоров'я українських моряків і умови їхнього утримання Москалькова пообіцяла розмістити пізніше на своєму сайті.

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що до поранених моряків пустили українських консулів.

Читайте також: Президент: "Азовський пакет санкцій" проти Росії був би найменшою відповіддю світу

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Російські військові обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці, а також 24 моряки.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці усіх затриманих українських моряків.

Тепер 21 український військовий знаходиться в московському СІЗО "Лефортово", ще троє поранених - Андрій Артеменко, Василь Сорока і Андрій Ейдер - також у Москві, в медчастині ізолятора "Матросская тишина".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-