Справи Майдану: ГПУ передала до суду ще одне обвинувачення

Справи Майдану: ГПУ передала до суду ще одне обвинувачення

Укрінформ
У справах Майдану передано до суду обвинувальний акт стосовно заступника голови Дніпровського районного суду м. Києва.

Про це інформує прес-служба Генпрокуратури України.

“Передано до суду обвинувальний акт стосовно заступника голови Дніпровського районного суду м. Києва за фактами винесення завідомо неправосудних рішень про застосування запобіжних заходів, у тому числі тримання під вартою, щодо 4 осіб, яких 18.02.2014 працівниками правоохоронних органів незаконно затримано, сфальсифіковано матеріали провадження і притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито участь у масових заворушеннях, а до суду подані незаконні клопотання про їх арешт”, - йдеться у повідомленні.

У ГПУ поінформували, що дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 28, ст. 340 (незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, здійснене за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 375 Кримінального кодексу України (постановлення суддею завідомо неправосудних ухвал, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене з корисливих мотивів та в інших особистих інтересах).

Читайте також: Розстріл Майдану: Горбатюк сказав, коли завершать слідчі експерименти

Наголошується, що оскільки ця особа раніше працювала у суді, до підслідності якого належить здійснення кримінального провадження, одночасно з передачею обвинувального акту, прокурор до Верховного суду подав клопотання про зміну підсудності та передачу справи до іншого суду.

У ГПУ нагадали, що за вказаним епізодом незаконного затримання і протиправного переслідування учасників мітингів та зборів до суду ще в грудні 2016 та січні 2017 року було спрямовано обвинувальні акти стосовно заступника начальника Дніпровського районного управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Києві – начальника слідчого відділу, його заступника, 6 слідчих, а також прокурора відділу прокуратури м. Києва.

Уточнюється, що разом з тим судовий розгляд цього обвинувального акту досі не розпочато у зв’язку з тривалими розглядами заяв про самовідвід суддів Голосіївського районного суду Києва.

“Крім того, за цими ж епізодами неправомірних дій притягується до кримінальної відповідальності колишній заступник прокурора Дніпровського району м. Києва, якого оголошено в розшук та який, за наявною інформацією, на цей час перебуває на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим”, - додали у ГПУ.

Уточнюється, що в іншій частині досудове розслідування триває, збираються та перевіряються на предмет достатності для притягнення до кримінальної відповідальності докази стосовно співучасників цих та інших злочинів, вчинених під час акцій протесту у 2013-2014 роках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-