Громадську раду доброчесності мають обрати 17 грудня - ВККС

Громадську раду доброчесності мають обрати 17 грудня - ВККС

Укрінформ
Збори представників громадських об'єднань, на яких будуть призначені члени Громадської ради доброчесності, відбудуться у приміщенні Вищої кваліфікаційної комісії суддів 17 грудня.

Про це повідомляє прес-служба ВККСУ.

"На виконання частини шістнадцятої статті 87 Закону в.о. голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України визначено 17 грудня 2018 року датою проведення зборів представників громадських об'єднань", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, участь у зборах візьмуть 12 громадських об'єднань, які ВККСУ раніше визнала такими, що відповідають вимогам до участі у зборах. Зокрема, це ГО "Центр демократії та верховенства права", ГО "Центр ЮЕй", ГО "Центр політико-правових реформ", ГО "Центр громадянських свобод", ГО "КримСОС", ГО "Всеукраїнська "ромадянська платформа "Нова країна", ГО "Громадський люстрацій ний комітет", ГО "Центр економічної стратегії", ГО "Фундація DEJURE", Всеукраїнська громадська організація "Асоціація правників України", ГО "Інститут прикладних гуманітарних досліджень" та ГО "Український центр європейської політики".

Збори розпочнуться о 10 годині.

Читайте також: В Україні необхідно якнайшвидше відновити довіру до суддів — Мінгареллі

Як відомо, у зв'язку із закінченням терміну повноважень членів Громадської ради доброчесності у ВККСУ розпочала прийом документів для участі в зборах представників громадських об'єднань.

Громадська рада доброчесності утворюється з метою сприяння Вищій кваліфікаційній комісії суддів України у встановленні відповідності судді (кандидата на посаду судді) критеріям професійної етики та доброчесності для цілей кваліфікаційного оцінювання.

Згідно з ч. 2 ст. 87 закону "Про судоустрій та статус суддів" до складу ГРД входить 20 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-