Глава УГКЦ закликав молитися за полонених Росією співвітчизників

Глава УГКЦ закликав молитися за полонених Росією співвітчизників

Укрінформ
Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав закликав вірян згадати у щоденній молитві за Батьківщину всіх українців, які незаконно утримуються у РФ та на окупованих територіях, зокрема захоплених у Керченській протоці моряків.

Із таким закликом він звернувся до духовенства, мирян і людей доброї волі під час освячення храму у Брюховичах, повідомляє прес-служба УГКЦ.

"Дуже прошу всіх вас: о двадцять першій годині станьте до молитви перед Божим обличчям, помоліться за Україну. Помоліться за наших хлопців, які є в полоні. Помоліться за тих, яких вже всі забули, і за тих, які нещодавно потрапили в руки ворога на водах Чорного моря", - наголосив Блаженніший Святослав.

Читайте також: Глава УГКЦ відкрив новий храм на Львівщині

Він також попросив українців день тримати строгий піст - на хлібі й воді, - аби "відчути солідарність із тими, які не мають що їсти, з яких знущаються, яких б’ють".

Предстоятель УГКЦ пригадав, що 1 грудня завершився черговий Синод єпископів України, за підсумком якого видано окремий заклик до всіх вірних про особливу і посилену молитву за Батьківщину. У документі йдеться про те, що напередодні Різдвяного посту на Україну впало ще одне важке випробування – відкритий прояв агресії з боку Російської Федерації, яка стягнула до кордонів нашої держави велику військову силу, збройно атакувала наші кораблі, поранила та захопила в полон 24 українських військових моряків.

Читайте також: Порошенко зустрінеться із рідними військовополонених моряків

"Розділяючи з народом усі загрози, страждання і виклики та дбаючи про його безпеку і благо, Українська греко-католицька церква і цього разу запевняє про посилену молитву за захист від чужоземної агресії та за відновлення в нашій країні миру і територіальної цілісності. Водночас єпископи УГКЦ закликають усіх громадян України із розумінням поставитися до певних побутових обмежень, не піддаватися нагнітанню тривожного стану, зокрема з боку тих, хто намагається посіяти в наших серцях паніку і почуття зневіри", - наголошується у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-