На благодійному турнірі у Києві зібрали 240 тисяч для Центру дітей із синдромом Дауна

На благодійному турнірі у Києві зібрали 240 тисяч для Центру дітей із синдромом Дауна

Укрінформ
На благодійному турнірі з боулінгу було зібрано 240 тис. грн. Кошти будуть спрямовані на програми Центру раннього розвитку дітей із синдромом Дауна.

Про це Укрінформу повідомили у Всеукраїнській благодійній організації "Даун Синдром", яка традиційно збирає команди відомих українських компаній та організовує змагання з благодійною метою.

"Усі внески за участь в Благодійному турнірі з боулінгу "Кубок відкритих сердець" спрямовані на підтримку програм Центру раннього розвитку для дітей із синдромом Дауна — експертного осередка, де працюють з малюками із синдромом Дауна від нуля до 8 років. У центрі надають послуги фізіотерапевти, психологи, педагоги раннього розвитку та інші фахівці. Більшість послуг є безкоштовними", — йдеться в повідомленні.

Як зазначається, цьогоріч турнір проходив усьоме — за участі 15-ти команд, серед яких нова — команда "зірок" телеканалу "Прямий". Особливістю турніру є те, що молоді люди із синдромом Дауна змагалися з зірками Прямого каналу та корпоративними командами. Беззаперечними переможцями турніру стала IT компанія Infopulse, дві команди якої посіли перше та третє місця. Почесне друге місце — за "СІМПАТІК Груп". Найкращий чоловічий результат показав Микола Власов з команди PwC Ukraine, а жіночий — Роксолана Шидловська, команда ING Bank Ukraine.

"Ми організовуємо благодійний турнір з боулінгу, аби залучити кошти для роботи Центру раннього розвитку дітей із синдромом Дауна. Це вже добра традиція і дієвий інструмент фандрайзингу. Турніри також дають можливість довести, що люди із синдромом Дауна можуть і повинні бути частиною суспільства, взаємодіяти та повноцінно жити у ньому. Вони допомагають руйнувати стереотипи про людей з синдромом Дауна", — наголосила президент ВБО "Даун Синдром" Олена Большаніна.

Читайте також: Люди з інвалідністю мають відчувати свою значущість, а не особливість — Порошенко

Синдром Дауна — генетична аномалія, з якою щороку в Україні народжуються понад 420 дітей. Загалом в Україні проживає понад 15 тисяч таких людей.

Благодійний турнір з боулінг / Фото: Facebook

ВБО "Даун Синдром" заснована 2003 року. На сьогодні вона об'єднує понад 870 сімей з усіх куточків країни. Місія організації — поліпшення якості життя і створення нового майбутнього для людей з синдромом Дауна в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-