Парубій вважає, що головним собором Єдиної церкви має стати Софія Київська

Парубій вважає, що головним собором Єдиної церкви має стати Софія Київська

Укрінформ
Голова ВР Андрій Парубій наполягає на необхідності започаткувати дискусію стосовно діяльності Української помісної православної церкви після отримання Томоса.

Про це спікер сказав на Погоджувальній раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я отримав інформацію від Вселенської патріархії, що Синод уже затвердив робочу дату проведення Всеукраїнського об'єднавчого собору, який відбудеться у Києві і відтворить єдину помісну Українську православну церкву, а також обере предстоятеля. В цьому контексті, я переконаний, нам необхідно започаткувати дискусію про те, як буде працювати і діяти Українська помісна церква після Томосу", - сказав Парубій.

Зокрема, він пропонує, щоб нова помісна Православна церква могла використовувати для богослужінь Собор Святої Софії у Києві - за його словами, найголовніший собор українського православ'я.

"Я переконаний, що Собор Святої Софії має стати головним собором Української помісної православної церкви", - зазначив спікер.

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня Президент України Петро Порошенко заявив про офіційне прохання до Вселенського патріарха щодо надання Українській православній церкві автокефалії. 

Читайте також: Московський патріархат в Україні більше не триматиме “пальці віялом” — Порошенко

11 жовтня Синод Вселенського патріархату ухвалив рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні.

Також Синод Вселенського патріархату на триденному засіданні, яке завершилося 29 листопада, ухвалив проект конституційного статуту Української церкви. Водночас дата проведення Об'єднавчого собору не називалася.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-