Московський патріархат в Україні більше не триматиме “пальці віялом” — Порошенко

Московський патріархат в Україні більше не триматиме “пальці віялом” — Порошенко

Укрінформ
Україна гарантує конституційне право свободи віросповідання, однак церква Московського патріархату в Україні більше не розставлятиме "пальці віялом".

Про це сказав у своєму зверненні з нагоди 27-ї річниці Референдуму з приводу затвердження Акту проголошення Незалежності України Президент Петро Порошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Томос про автокефалію – це ще один акт проголошення незалежності України. І саме тому й говорю про нього в річницю референдуму про незалежність. Ще раз наголошую. Автокефальна православна церква України не буде державною. Держава гарантує конституційне право свободи віросповідання. В тому числі — і тим, хто захоче залишитися в єдності з російською церквою. Але «пальці віялом» Московський патріархат тут розставляти більше не буде. Рівно як і клеймити, хто у нас канонічний, а хто — безблагодатний”, — сказав глава держави.

Читайте також: Порошенко назвав автокефалію і Томос питаннями нацбезпеки

Він підкреслив, що віруючі в Україні самі обиратимуть свою церкву.

“Віруючі самі обиратимуть, до якої церкви їм ходити, ніхто нікого ні до чого силою не спонукатиме. Не дамо Кремлю розпалити міжрелігійний конфлікт. Мир, злагода і єдність – такий наш український сценарій. І саме так і буде”, — наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-