Юридичні фірми підтримали законопроект про адвокатуру

Юридичні фірми підтримали законопроект про адвокатуру

Звернення
Укрінформ
Адвокати більше як 20 провідних адвокатських об`єднань, національних та міжнародних юридичних фірм підтримали проект Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» №9055. 

Про це йдеться у їх спільному зверненні до Голови Верховної Ради України та народних депутатів, яке є в розпорядженні Укрінформу.

У зверненні зазначається, що законопроект № 9055 відповідає загальновизнаним міжнародним стандартам, суттєво вдосконалює засади організації та діяльності адвокатури та дозволяє забезпечити її прогресивний розвиток в інтересах суспільства і цілях справедливого правосуддя.

Законопроект, зокрема, суттєво розширює професійні права та гарантії, які дозволять адвокатам бути дієвими захисниками своїх клієнтів та рівноправними учасниками судового процесу; впроваджує правила доступу до професії без корупційних ризиків; передбачає збалансовану систему дисциплінарної відповідальності;направлений на побудову сильної та незалежної системи адвокатського самоврядування.

Автори звернення також зазначають, що законопроект №9055 вперше в історії української адвокатури пропонує надати самостійність та реальні повноваження регіональним органам адвокатського самоврядування, які є найближчою ланкою до адвокатів.

Читайте також: Законопроект про адвокатуру відповідає євростандартам - висновок експертів РЄ

Всі адвокати матимуть реальне, а не декларативне право брати участь в самоврядуванні.

Нагадаємо, що минулого тижня із підтримкою законопроекту виступила громадська організація «Transparency International Україна». Експерти організації оцінюють його як такий, що спрямований на подолання та запобігання корупції як загалом в адвокатській діяльності, так і в діяльності органів адвокатського самоврядування, а також системи правосуддя в цілому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-