У поліції Грузії заявляють про шістьох затриманих українців

У поліції Грузії заявляють про шістьох затриманих українців

Укрінформ
У Міністерстві внутрішніх справ Грузії заявили, що затримали шістьох громадян України та одного громадянина Грузії, у яких знайшли зброю та боєприпаси.

Про це передає Громадське.

«На підставі оперативної інформації Міністерство внутрішніх справ провело спеціальну операцію 2 грудня в готелях «Гуріас» і «Альянс» на вулиці Ліхаурі», - йдеться в повідомленні МВС.

У міністерстві зазначили, що під час обшуків готельних номерів українців та грузина, які прибули до Грузії 27 листопада, знайшли пістолети «Беретта» і «Макаров», автоматичну вогнепальну зброю та боєприпаси.

Уже повідомили про почату кримінальну справу за статтею незаконної купівлі та зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин.

Читайте також: МЗС перевіряє, чи затримали в Грузії українців

Тим часом колишній боєць батальйону «Донбас» Євген Шевченко повідомив Громадському, що знає про 5 затриманих українців та 1 грузина. Усі вони, за його словами, колишні бійці батальйону і воювали на Донбасі. Шевченко заявив, що його знайомі вилетіли до Грузії, аби відвідати своїх друзів, які також воювали на Донбасі.

«Вони прилетіли літаком - вони не могли нічого привезти», - додав Шевченко, наголосивши, що їх затримали без жодних пояснень.

Читайте також: У Грузії опозиція хоче через суд скасувати результати виборів

За інформацією телеканалу «Руставі-2», серед чоловіків був також колишній грузинський військовий Лука Чхетія, який брав участь у бойових діях на Донбасі. За непідтвердженими даними, в МВС вважають, що Чхетія хотів взяти участь в акції протесту нині опозиційної партії «Єдиний національний рух», підтримуваної екс-президентом Грузії Михеїлом Саакашвілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-