У Грузії опозиція хоче через суд скасувати результати виборів

У Грузії опозиція хоче через суд скасувати результати виборів

Укрінформ
У Тбілісі опозиція організувала мітинг протесту і вимагала скасувати результати другого туру президентських виборів і призначення дострокових парламентських виборів.

Про це повідомляє Грузія. Онлайн

"Опозиційне об'єднання "Сила в єдності" має намір подати позов до суду з вимогою скасувати результати другого туру президентських виборів", - зазначається у повідомленні.

При цьому кандидат у президенти від об'єднаної опозиції Григол Вашадзе на акції протесту проти фальсифікації виборів, яка проходила у центрі Тбілісі, від імені опозиції вимагав призначити дострокові парламентські вибори.

Тисячі людей прийшли сьогодні до центру Тбілісі на акцію протесту проти фальсифікацій в ході другого туру президентських виборів 28 листопада, про які заявляє опозиція.

Читайте також: МЗС перевіряє, чи затримали в Грузії українців

Як повідомляв Укрінформ, на виборах в Грузії президентом стала незалежний кандидат Саломе Зурабішвілі - перша жінка на цій посаді. За неї проголосувало 59,5% виборців. У президентській кампанії Зурабішвілі підтримувала правляча партія "Грузинська мрія".

У ПАРЄ проведення президентських виборів в Грузії оцінили позитивно

"Другий тур президентських виборів в Грузії був конкурентним. Кандидати мали можливість проводити кампанію вільно. Проте одна зі сторін отримувала надмірну перевагу, і негативний характер кампанії з обох боків також підривав процес", - йдеться у висновках міжнародних спостерігачів, до яких приєдналася ПАРЄ.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-