В областях, де оголошено воєнний стан, відбудуться навчальні збори

В областях, де оголошено воєнний стан, відбудуться навчальні збори

Укрінформ
У тих областях України, де було оголошено воєнний стан, відбудуться навчальні збори з резервістами та територіальною обороною.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час передачі особовому складу Збройних Сил України озброєння та військової техніки в одній з військових частин у Київській області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Відповідно до Стратегічного плану застосування ЗСУ, відбудуться військові навчання, передислокація військ. В областях, де оголошено воєнний стан, відбудуться навчальні збори з резервістами та територіальною обороною. Підприємства оборонпрому переходять на особливий режим роботи”, - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що посилено охорону стратегічно важливих об’єктів в Україні.

Читайте також: Оголошення воєнного стану допомогло мобілізувати союзників – Геращенко

“Ми посилили охорону та оборону об’єктів критичної інфраструктури: атомних та гідроелектростанцій; об’єктів хімічної промисловості; портів України на Чорному та Азовському морях. Будуть вжиті всі необхідні заходи для посилення протиповітряної оборони”, - наголосив Порошенко.

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли й захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

26 листопада 2018 року Верховна Рада України ухвалила Закон "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у десяти областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-