СБУ прийшла з обшуком до настоятеля Києво-Печерської лаври

СБУ прийшла з обшуком до настоятеля Києво-Печерської лаври

Оновлено
Укрінформ
СБУ проводить обшук за місцем проживання  настоятеля Свято-Успенського собору Києво-Печерської лаври митрополита УПЦ МП Павла.

Про це на брифінгу заявив керівник апарату голови СБУ Ігор Гуськов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Буквально зараз співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області на виконання доручення слідчого управління ГУ Нацполіції в Київській області проводять санкціоновані слідчі дії у настоятеля Свято-Успенської Києво-Печерської лаври митрополита Павла (Лебедя)», - наголосив Гуськов.

За його словами, кримінальне провадження розпочате за ч. 2 ст. 161 Кримінального кодексу України (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Митрополит Симеон розповів, як його "вмовляли" підписати постанову Собору УПЦ МП

Про результати обшуків в СБУ обіцяють повідомити додатково.

Як повідомляє прес-центр СБУ, правоохоронці проводять обшуки за місцем проживання та розміщення майнового комплексу, який належить митрополиту Павлу (Лебедю), тривають слідчі дії.

Водночас в УПЦ МП повідомили, що вранці 30 листопада на територію підсобного господарства Києво-Печерської лаври у с. Вороньки Бориспільського району Київської області прибули три автобуси з представниками СБУ з метою проведення обшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-