СМС-погрози судді: ВРП хоче звіту Генпрокуратури про  розслідування

СМС-погрози судді: ВРП хоче звіту Генпрокуратури про розслідування

Укрінформ
Вища рада правосуддя звернеться до ГПУ щодо надання щомісяця інформації про розслідування злочину у справі за повідомленням судді з Дніпродзержинська Тамари Шарко про втручання у її діяльність щодо здійснення правосуддя.

Про це інформує Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП

«Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання щомісяця інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 14 травня 2018 року за повідомленням судді Заводського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області Тамари Шарко про втручання у її діяльність щодо здійснення правосуддя», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, до ВРП надійшло повідомлення судді Заводського райсуду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області Тамари Шарко про втручання у її діяльність, у якому вказано, що у провадженні колегії суддів Заводського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області, де головуючою суддею є Шарко, перебуває об'єднане кримінальне провадження за обвинуваченням громадянина Ляшенка у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), частиною третьою статті 187 (розбій) Кримінального кодексу України, громадянина Сімона - кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 187 КК України.

Ухвалою суду від 9 січня 2018 року у цій справі до обвинувачених застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, визначено розмір застави 195 500 гривень.

Окрім того, «згідно з повідомленнями Установи виконання покарань № 4 у зв'язку із внесенням застави Ляшенко звільнений з-під варти 12 січня 2018 року, Сімон - 24 січня 2018 року».

Водночас суддя Шарко повідомляє, що 6 березня 2018 року після судового засідання у справі до суду надійшло клопотання від заставодавця Юлії Чуйкової, у якому вона просила змінити Ляшенку запобіжний захід на інший, не пов'язаний із заставою, та повернути їй внесені як заставу кошти у зв'язку з її відмовою в подальшому виконувати обов'язки заставодавця.

12 березня 2018 року до суду повторно надійшло клопотання Чуйкової аналогічного змісту.

Шарко зазначає, що в судовому засіданні 11 квітня 2018 року нею як головуючим суддею було роз'яснено учасникам судового провадження положення статті 331 (обрання, скасування або зміна запобіжного заходу в суді) Кримінального процесуального кодексу України, а також те, що подані Чуйковою, яка не є стороною обвинувачення або захисту, клопотання про зміну запобіжного заходу обвинуваченому розгляду по суті не підлягають.

17 квітня 2018 року до Заводського райсуду Дніпродзержинська надійшло клопотання обвинуваченого Ляшенка про зміну йому запобіжного заходу на інший, не пов'язаний із заставою, та повернення Чуйковій коштів, внесених як застава.

Як зазначив доповідач питання, заступник голови ВРП Вадим Беляневич, Шарко зауважує, що в судовому засіданні 18 квітня 2018 року під час вирішення питання щодо зміни запобіжного заходу Ляшенку було оголошено перерву до 26 квітня 2018 року.

Шарко повідомляє, що 19 квітня 2018 року невідомі особи, незадоволені результатами судового засідання від 18 квітня 2018 року, надіслали на мобільний номер телефону її співмешканця sms-повідомлення, в яких, з-поміж іншого, було зазначено адресу проживання судді та повні анкеті дані її малолітнього сина. Також ці повідомлення містили погрози судді та вимоги повернути заставу.

Читайте також: ВРП знову відсторонила підозрювану в корупції суддю Живцову

На запит члена ВРП прокуратура Дніпропетровської області поінформувала, що за зверненням судді Шарко Дніпродзержинською місцевою прокуратурою 14 травня 2018 року внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною першою статті 376 (втручання в діяльність судових органів) КК України за фактом можливого втручання невстановлених осіб у діяльність судді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-