ВРП знову відсторонила підозрювану в корупції суддю Живцову

ВРП знову відсторонила підозрювану в корупції суддю Живцову

Укрінформ
Вища рада правосуддя знову відсторонила від здійснення правосуддя суддю Каланчацького райсуду Херсонської області Олену Живцову, яка є фігурантом кримінальної справи про корупцію. 

Відповідне рішення у вівторок оголосив голова відомства Ігор Бенедисюк, передає Укрінформ.

"Вища рада правосуддя ухвалила клопотання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького задовольнити. Тимчасово відсторонити суддю Каланчацького районного суду Херсонської області Живцову Олену Анатоліївну від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження", - зазначив він.

У клопотанні керівника САП йшлося, що НАБУ порушило кримінальну справу щодо судді Живцової 20 березня 2018 року. Під час слідства було встановлено, що Живцова просила та отримала 4 квітня 2018 року від особи на прізвище Лозінський неправомірну вигоду у сумі 5 тис. грн за ухвалення на користь останнього рішення у справі про адміністративне правопорушення.

19 квітня Живцовій було вручено повідомлення про підозру. Уже 19 липня САП направила до Жовтневого райсуду Миколаївської області обвинувальний акт у справі Живцової, а підготовче засідання у цій справі призначене на 21 листопада поточно гороку.

У свою чергу присутня на засіданні ВРП суддя Живцова заявила, що не вважає себе винною та підозрюваною у скоєнні злочину, оскільки підозра їй була вручена не уповноваженою на те особою.

Читайте також: Московський суд закрив справу екс-депутата Держдуми Вороненкова

Як відомо, 26 квітня ВРП уже ухвалювала рішення про тимчасове відсторонення Живцової від здійснення правосуддя до 18 червня у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Проте 24 липня ВРП повернула без розгляду клопотання керівника САП про продовження строку тимчасового відсторонення судді Живцової від здійснення правосуддя.

Живцову було призначено на посаду судді Каланчацького райсуду у лютому 2010 року терміном на п'ять років, а 3 квітня 2018 року Президент призначив її на цю посаду безстроково.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-