МЗС ініціюватиме введення біометричного візового режиму для росіян

МЗС ініціюватиме введення біометричного візового режиму для росіян

Укрінформ
Міністерство закордонних справ ініціюватиме запровадження біометричного візового режиму для громадян Росії - власників дипломатичних і службових паспортів.

Про це у виступі на позачерговому засіданні Верховної Ради заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я багато разів казав, що ми маємо перейти не просто до візового режиму, оскільки клеїти етикетки в паспорти громадян країни-агресора немає сенсу, а саме до біометричного візового режиму. Зараз ми будемо ініціювати також відміну такого режиму і для службових і дипломатичних паспортів з Росією», - сказав Клімкін.

Читайте також: Супрун нагадала про інформаційну гігієну в умовах гібридної війни

Стосовно розірвання дипломатичних відносин з Росією, Клімкін зауважив, що нам «за визначенням ці відносини не потрібні і у нас немає за фактом таких відносин».

«Але ми маємо знайти форму, яким чином і хто буде допомагати і турбуватися про 2,5 млн українців, які ще знаходяться у РФ, і робити всю ту роботу, яку роблять наші консули в контексті допомоги політв’язням. Ми ведемо цю роботу», - повідомив Клімкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-