Супрун нагадала про інформаційну гігієну в умовах гібридної війни

Супрун нагадала про інформаційну гігієну в умовах гібридної війни

Укрінформ
Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун закликала українців зберігати спокій у разі запровадження воєнного стану через агресію Росії проти України в Азовському морі.

Про очільниця МОЗ написала на своїй сторінці у Fаcebook.

“Сьогодні в країні може бути запроваджений воєнний стан. Головне - зберігати спокій. Вже з 2014 року ми знаємо, що в Україні війна. Нас добре захищають наші військові. Щоб бути міцною підтримкою для них та країни, мусимо бути обачливими та дотримуватися певних правил поведінки, зокрема в інформаційному просторі”, - зазначила Супрун.

Вона закликала довіряти лише офіційній інформації силових відомств України.

“Не забуваймо, що Росія веде гібридну війну. Ми всі, коли споживаємо, обговорюємо, поширюємо і створюємо новини, можемо як допомогти, так і нашкодити країні... Довіряйте лише інформації, підтвердженій кількома достовірними (бажано офіційними) джерелами”, - підкреслила Супрун. 

За її словами, ліпше ігнорувати російські ЗМІ, натомість читати неупереджені видання.

“Читайте якісні іноземні ЗМІ, але не ображайтесь, що вони висвітлюють наші події нейтрально. Якщо бачите ретрансляцію російських фейків чи пропаганди, краще зверніться до редакції чи напишіть коментар із спростуванням”, - порадила Супрун

Вона рекомендує українцям не піддаватися панічним настроям.

“Не панікуйте. Хаос і паніка нічим не допоможуть Україні. Якщо не можете не панікувати, робіть це тихо, щоб не заразити інших. Не зациклюйтеся: якщо відчуваєте, що в десятий раз перечитуєте одні й ті самі новини або другу годину безперестанку оновлюєте стрічку Фейсбука, краще візьміться до роботи”, - наголосила Супрун.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада російські судна обстріляли українські кораблі в районі Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків отримали поранення. Також Росія захопила три кораблі українських ВМС та понад 20 моряків.

Читайте також: Філарет закликав "каїнів" із РФ отямитись і припинити зло

Президент України Петро Порошенко заявив, що підтримує запровадження воєнного стану через напад РФ на українські кораблі в районі Керченської протоки.

У понеділок, 26 листопада, Верховна Рада збереться на позачергове засідання для розгляду питання про запровадження воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-