Філарет закликав

Філарет закликав "каїнів" із РФ отямитись і припинити зло

Укрінформ
Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет виступив із відкритим зверненням щодо російської агресії РФ проти України в Азовському морі і закликав "отямитись і припинити чинити зло".

Про це йдеться в зверненні, опублікованому на сайті УПЦ КП.

"25 листопада 2018 р. у морі біля окупованого Росією кримського м. Керч стався новий акт відкритої збройної агресії РФ проти України - було атаковано та захоплено українські військові кораблі, поранено та взято в полон наших моряків...Знову звертаю свій голос до братовбивць - нових каїнів, які називаючи наш народ своїм братом, прийшли в наш дім, щоб проливати кров і поневолювали: отямтеся і припиніть чинити зло! Сховайте меч свій і поверніться до свого дому!" - зазначив Філарет.

Патріарх також закликав політиків "відкласти суперечки та згуртуватися".

"Церква Київського патріархату закликає Боже благословення на українських воїнів, які обороняють країну від агресора, і на всю нашу державу. Пам‘ятайте: з нами правда, тому - з нами Бог, а де Бог - там перемога! Закликаю всіх віруючих підносити свої молитви за перемогу і мир для України - це є той посильний внесок у спільну справу, який може зробити кожен з вас",  -  зазначив Філарет.

Він також заявив, що український народ може дати лише одну відповідь на цей напад - "мужньо протистояти ворогу, ставши на захист рідного краю, на захист своєї державності та свободи".

Читайте також: "Руки вгору, стріляємо": оприлюднені переговори моряків на Азові

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада російські судна обстріляли українські кораблі в районі Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків отримали поранення. Три кораблі українських ВМС захоплені російськими спецпризначенцями.

Президент України Петро Порошенко заявив, що підтримує введення воєнного стану через напад РФ на українські кораблі в районі Керченської протоки.

У понеділок, 26 листопада, Верховна Рада збереться на позачергове засідання для розгляду питання про введення воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-