"Євробляхерам" радять якомога швидше розмитнити авто

Укрінформ
У Державній фіскальній службі радять власникам автівок на єврономерах їх розмитнити, поки діє 50-відсоткова знижка.

Про це під час брифінгу щодо нових правил ввезення транспортних засобів з іноземною реєстрацією сказав в. о. директора департаменту організації митного контролю та оформлення ДФС Анатолій Сербайло, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Я розумію, що 80% (власників автівок на єврономерах - ред.) стали заручниками ситуації, в яку їх втягнули. Я б їм радив, поки є пільга у 50% по акцизу, збирати документи і звертатись до митниці та оформлювати ці автівки",- сказав Сербайло.

Читайте також: У МВС обіцяють цілодобову реєстрацію розмитнених "євроблях"

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 8 листопада ухвалила у другому читанні законопроекти №8487 і №8488 про розмитнення автомобілів в Україні. 22 листопада відповідні закони підписав Президент Петро Порошенко. 

Документами передбачається введення базових ставок акцизного податку для автомобілів залежно від типу двигуна та його об’єму. Зокрема, для бензинових двигунів об'ємом до 3000 і понад 3000 куб. см вводяться базові ставки на рівні 50 і 100 євро відповідно. Для дизельних двигунів об'ємом до 3500 і понад 3500 куб. см - базові ставки відповідно 75 і 150 євро.

Крім того, запроваджується граничний коефіцієнт віку автомобіля - 15. Тобто, для автомобілів, вік яких перевищує 15 років, застосовуватиметься коефіцієнт 15. Також від дня набуття чинності законом запроваджується 90-денний пільговий період дії ставки 0,5 для розрахунку ставки податку за розмитнення на раніше ввезені автомобілі.

Також передбачено штрафи за порушення терміну перебування нерозмитненого автомобіля на території України - від 170 гривень до 170 тис. гривень або конфіскації авто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-