Протести

Протести "євробляхерів": робоча група з розблокування руху збереться в понеділок

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ України створило робочу групу для врегулювання законодавчих норм і розблокування руху на пунктах пропуску та оперативний штаб Національної поліції недопущення провокацій.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

"Сьогодні, 25 листопада, набрали чинності нові законодавчі норми щодо легалізації ввезених із порушенням митного та податкового законодавства автомобілів із європейською реєстрацією. Окрім часткового врегулювання питання так званих євроблях, нові правила торкнулись і власників авто так званих пересічників – мешканців прикордонних регіонів, які законно перетинали державний кордон на нетривалий період", – йдеться у повідомленні.

У зв’язку з нечіткими новими митними процедурами на державному кордоні утворилися численні черги, зокрема ускладнений рух спостерігається у напрямку пунктів пропуску "Устилуг", "Рава-Руська", "Ягодин", "Малий Березний", "Шегині" й "Краківець".

Зазначається, що для забезпечення публічної безпеки та недопущення провокацій створено оперативний штаб Національної поліції, а у місцях проведення акцій працює поліція діалогу. Правоохоронці надаватимуть учасникам акції усю необхідну сервісну допомогу.

Крім того, за ініціативою МВС створено робочу групу для врегулювання законодавчих норм та розблокування руху на пунктах пропуску.

"До неї увійшли перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, глава Національної поліції Сергій Князєв, глава Держприкордонслужби Петро Цигикал, начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій, в.о. голови Державної фіскальної служби України Олександр Власов. Перше засідання пройде у понеділок, 26 листопада, о 10:00", – зазначили у прес-службі.

Крім того, посилено заходи безпеки на кордоні, зокрема створені ситуативні групи, в готовності до дій знаходяться додаткові сили.

МВС закликало власників авто, які стали заручниками тимчасово неврегульованої законодавчо ситуації, не вдаватися до радикальних дій.

Читайте також: Прикордонники посилили заходи безпеки черех протести "євробляхерів"

Як повідомляв Укрінформ, через дії власників автомобілів з іноземною реєстрацією рух через деякі пункти пропуску на західній ділянці кордону тимчасово ускладнений.

У даний час ускладнений рух спостерігається у напрямку пунктів пропуску "Устилуг", "Рава-Руська", "Ягодин", "Малий Березний", "Шегині" і "Краківець". Прикордонники посилили заходи безпеки, аби не допустити жодних провокацій безпосередньо на державному кордоні. Зокрема, створені ситуативні групи, в готовності до дій знаходяться додаткові сили, відбувається постійний обмін інформацією з Нацполіцією та іншими взаємодіючими органами.

25 листопада набувають чинності закони про розмитнення автомобілів на єврономерах та посилення контролю над їх переміщенням і використанням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-