Червак розповів, як

Червак розповів, як "рускій мір" тулять у кулінарні книги

Укрінформ
Держкомтелерадіо відмовив у видачі дозволів на ввезення з РФ п'яти книг, які містять ознаки пропаганди держави-агресора, її імперських геополітичних доктрин.

Про це повідомляє прес-служба комітету.

«Ми посилюємо контроль за ввезенням в Україну поліграфічної продукції з РФ, щоб під виглядом «енциклопедій» та кулінарних книг в Україну не потрапляла пропагандистська література держави-агресора,» – зазначив перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.

Як уточнюється, не надано дозвіл на ввезення двох книг російського видавництва «АСТ». Зокрема, у виданні «Большая энциклопедия ножей мира» Дмитра Силлова оспівується «любовь русского человека к боевому ножу» та надається не лише характеристика до кожного виду сучасної холодної зброї, розробленої для військових спецпідрозділів РФ, а й детальна інструкція, як діяти ними під час вуличних боїв, завдавати смертельних ударів «для поражения биологических целей».

«До речі, саме бойовими ножами «Каратель» «Шайтан», «Смерш-5», про які з захопленням пише автор книги, озброєні сьогодні російські терористичні підрозділи, які захоплювали Крим та ведуть неоголошену війну на Донбасі», – зазначають у комітеті.

Інше видання, «Оружие. Большой иллюстрированный гид» А. Мернікова, пропагує війну і зброю, щедро прикрашене комуністичною символікою, що заборонена в Україні.

Ще три книжки, ввезення яких в Україну не погоджено, випустило московське видавництво «Ексмо». Зокрема, на палітурці «Книги о вкусной и веганской пище» використана георгіївська стрічка, а в ілюстративних матеріалах книг про подорожі «Гоа. Путеводитель» та «Барселона» пропагується «русский мир», зазначають у Держкомтелерадіо.

«Позитивні рецензії на ці книги з ознаками пропаганди держави-агресора надав імпортерам доцент кафедри політології Києво-Могилянської академії Олександр Дем'янчук. Експертна рада Держкомтелерадіо не погодилася з рецензентом та ухвалила рішення про невідповідність даних видань Критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України. На підставі цього рішення Держкомтелерадіо відмовив суб'єктам господарювання у видачі дозволів на їхнє ввезення», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Чи кожна книжка – книжка? Як позбутися макулатурного мотлоху?

Починаючи з 20 травня 2017 року дати набуття чинності постанови Кабінету міністрів України № 262 «Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України», Держкомтелерадіо надав 1193 відмови у видачі дозволів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-