Єнін розкритикував спроби

Єнін розкритикував спроби "розсекретити" вирок про мільярд Януковича

Укрінформ
Заступник генпрокурора Євген Єнін вважає, що "Центр протидії корупції" направленням позову до ЄСПЛ щодо засекречення вироку суду у справі конфіскованих 1,3 млрд дол. діє на користь екс-президента Віктора  Януковича. 

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Єнін зазначив, що у вересні поточного року  Емонтська група  визнала фінансове розслідування українського Держфінмоніторингу щодо злочинів часів Януковича найкращим розслідуванням у світі.

"Українці не втомлюють дивувати...Егмондська група (об`єднання фінансових розвідок світу) у вересні визнає фінансове розслідування вітчизняного фінмону щодо злочинів режиму Януковича НАЙКРАЩИМ розслідуванням у СВІТІ (те саме, на підставі якого ГПУ повернула до держбюджету понад 1,3 млрд дол США в минулому році)", - написав він.

"Але у вітчизняних активістів відсутні авторитети - вони гордо йдуть до ЄСПЛ оскаржувати рішення ГПУ щодо засекречення цього вироку суду. Чи сприяє подібний крок піднесенню іміджу України на міжнародній арені? Чи дивує те, що дії активістів на 100% вписуються в канву інтересів "овоча"? Про що взагалі йдеться, корисних ідіотів чи цинічну державну зраду/сприяння злочинній організації?", - написав Єнін.

Раніше на сторінці ЦПК з'явилося повідомлення, що ЄСПЛ розгляне справу засекречення вироку суду про конфіскацію 1,3 мільярда доларів колишнього президента Януковича у відповідь на її звернення.

Читайте також: Янукович не виступить з останнім словом у суді через "важку травму" - адвокат

Як відомо, 28 березня 2017 Краматорський міський суд Донецької області ухвалив вирок, яким затвердив угоду про визнання винуватості громадянином Кашкіним А.П. у вчиненні відмивання коштів та створенні злочинної організації. Згідно цього вироку було застосовано спеціальну конфіскацію грошових коштів і облігацій внутрішньої державної позики України на загальну суму 1,3 млрд доларів, шляхом їх зарахування до державного бюджету України. Іншим вироком суду було конфісковано іще близько 200 млн доларів.

ДП "Інформаційні судові системи", яке зобов’язане оприлюднити судове рішення у реєстрі, посилається на заборону органів прокуратури. У свою чергу генпрокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ засекретила  рішення Краматорського суду про конфіскацію 1,5 млрд доларів, щоб не розкривати список підприємств, які фігурують у справі. За його  словами, правоохоронці продовжують слідство у десятках справ організованого злочинного угрупування Януковича, а розсекречення цієї інформації  ускладнить проведення слідчої та оперативно-розшукової роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-