Янукович не виступить з останнім словом у суді через

Янукович не виступить з останнім словом у суді через "важку травму" - адвокат

Укрінформ
Президент-утікач Віктор Янукович через отриману травму перебуває у лікарні Москви, а відтак не буде виступати з останнім словом у суді про державну зраду. 

Про це повідомив один з його адвокатів Олександр Горошинський у коментарі "Громадському"

"Я був у Москві у п’ятницю. Поїхав обговорити питання його участі у відеоконференції (за якою Янукович має сказати останнє слово). Я зустрівся з ним у лікарні. Діагноз точно сказати не можу, це буде некоректно. Але травма досить важка і він не може рухатися", - сказав адвокат та додав, що Янукович на 18 листопада перебуває у лікарні.

Горошинський додав, що у Януковича через госпіталізацію є поважна причина неявки в суд - "важка травма".

На запитання про те, як саме Янукович дістав травму, адвокат відповідати відмовився та сказав, що в екс-президента спортивна травма. 

Горошинський також сказав, що ані він, ані інший захисник Януковича Олександр Байдик досі не отримали реєстрацію на діяльність в Росії. Тому вони не зможуть захищати інтереси Януковича під час виступу відеозв’язком.

"Коли я отримаю реєстрацію - я не знаю. Це залежить від Мін’юсту Росії. Але ця процедура може бути прискорена, і я вже подав клопотання про прискорення", - додав захисник.

Читайте також: Януковича госпіталізували у Москві - ЗМІ

Як повідомлялося, раніше російські ЗМІ поширили інформацію, що Януковича госпіталізували в московську клініку з травмами, які він отримав під час гри в теніс.

Водночас на 19 листопада призначено виступ Януковича із останнім словом у суді в справі про державну зраду.

Янукович обвинувачується в державній зраді, пособництві представникам влади Росії, умисних діях, учинених з метою зміни державного кордону України, встановленого Конституцією та веденні агресивної війни.

За цими статтями Януковичу загрожує до 15 років ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-