Рівень довіри до судової влади в Україні значно покращився - Мінгареллі

Рівень довіри до судової влади в Україні значно покращився - Мінгареллі

Фото
Укрінформ
Ситуація з рівнем довіри до судової влади в Україні з 2015 року значно покращилася.

Про це заявив глава Представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі під час презентації звіту проекту Європейського Союзу "Право-Justice" "Відбір та оцінювання суддів" 23 листопада у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З 2015 року ситуація з рівнем довіри до судової влади значно покращилась. Це означає, що Україна робить дуже хорошу роботу і сприяє зростанню довіри народу до судової влади", - сказав Мінгареллі.

За його словами, "є помилки, але є й дуже багато досягнень".

"Сподіваємося, що ми зможемо задовольнити потребу українського суспільства у змінах, і ми сподіваємося, що зміни, які відбуваються, змінять менталітет населення", - наголосив глава Представництва ЄС.

Прес-конференція "Відбір та оцінювання суддів в Україні" / Фото: Мінченко Геннадій, Укрінформ

Читайте також: Україна мінімізувала політичний вплив під час відбору та оцінювання суддів - експерти ЕС
Георг Става
Георг Става

Як зазначив директор департаменту Міністерства юстиції Австрії, міжнародний експерт проекту Європейського Союзу "Право-Justice" Георг Става, "ви зробили щось, що в інших країнах розвивалося протягом багатьох років. Ви зробили її (судову реформу - ред.) за короткий термін і випробували її навіть, і вже маєте досягнення. Ви проявили сміливість у тому, що почали дискусію не лише в контексті ВККСУ, а і в тому, що всі судові органи були залучені в реформу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-