У київському метро запустили

У київському метро запустили "Потяг української ідентичності"

Фото
Укрінформ
Національний музей «Меморіал жертв Голодомору» спільно з КП «Київський метрополітен» презентували у столиці науково-просвітницький проект «Потяг української ідентичності».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформ.

У вагонах одного з потягів «синьої» гілки Київського метрополітену розміщено серію інформаційних постерів, які розповідають пасажирам про унікальні факти з історії, культури, побуту України та про її державний потенціал на початку ХХ століття. З них громадяни мають змогу дізнатись, що саме небажання радянської влади відпустити Україну зі складу СРСР спричинило один із найбільших злочинів в історії людства - Голодомор-геноцид, об'єктом якого стала українська нація. Цей геноцид був спрямований проти української інтелігенції, української церкви, кожного активного носія української ідентичності. Він полягав у знищенні нації через фізичне вбивство українців, приниженні української мови та культури, фальсифікації української історії.

Як зазначила генеральний директор музею «Меморіал жертв Голодомору» Олеся Стесюк, «для пересічного громадянина, далекого від історії, того, який не читає наукової літератури і живе в інформаційному вакуумі, який творять заангажовані телеканали, історія Голодомору і досі є історією про голод, який «виник через перегини на місцях у зв'язку з індустріалізацією».

Презентація проекту "Потяг української ідентичності" в Києві / Фото: Овсяннікова Юлія, Укрінформ

На її думку, причиною необізнаності українців про свою історію є ще й той факт, що праці науковців-дослідників друкуються мізерними накладами. Тому постала гостра потреба залучати нові формати подачі інформації, які б дозволили охопити максимальну аудиторію.

У свою чергу, керівник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський наголосив, що метрополітен, яким користуються мільйони українців, вважає цю ініціативу дуже важливою.

Читайте також: "Ти приніс мені яблуко?": до 85-х роковин Голодомору зняли ролик про дітей

«Уроки історії важливо пам'ятати і переосмислювати. Тому, як соціально відповідальне підприємство, ми підтримали залучення можливостей підземки для такого важливого проекту», - наголосив Брагінський.

На думку ініціаторів проекту, інформування українців про історію своєї держави та вшанування пам'яті жертв Голодомору стануть підгрунтям для збереження нації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-