Протест

Протест "євробляхерів": глава МВС оголосив про початок розблокування всіх доріг

Укрінформ
Перекриті шляхи учасниками акції власників авто з єврономерами будуть розблоковані.

Про це у Twitter написав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Ліберальна лояльність до "євробляхерів" закінчилася там, де вони перетворили право на протест в обмеження прав інших. Прийнято рішення про розблокування всіх перекритих ними автошляхів. Поліція працюватиме у межах закону, але у разі непокори - жорстко", - написав Аваков.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні, у вівторок, в Україні розпочалася акція протесту власників автомобілів із іноземною реєстрацією. Вони вимагають скасувати ухвалені 8 листопада закони, що встановлюють пільговий термін розмитнення автомобілів і посилюють відповідальність за використання автомобілів на єврономерах. Зокрема, вони наполягають на ухваленні постанови про повернення закону №8487 до Кабміну, аби при зниженні вартості розмитнення автомобілів на єврономерах не враховувався вік транспортних засобів. Організатори заявляють, що акція буде безстроковою.

Сьогодні, 21 листопада, у Верховній Раді не набралося достаньо голосів, щоб скасувати рішення про ухвалення в другому читанні та в цілому проекту Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів".

Читайте також: "Євробляхери" частково перекрили дороги в 15 областях

За даними правоохоронців, через блокування доріг водіями нерозмитнених автомобілів частково обмежений рух на автошляхах у 7 областях: Волинській (с. Княгиніно, траса М-19), Житомирській (с. Грозино, траса М-07; с. Березино, траса М-06), Кіровоградській (с. Степове, траса Н-14), Львівській (с. Розвадів, траса М-06); с. Милятин, траса М-06), Одеській (Біляївський р-н., с. Дачне, траса М-05), Полтавській (м. Кременчук) та Чернігівській областях (ПКПП "Яриловичі", траса М-01).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-