Розкрадання у

Розкрадання у "Михайлівському": справа проти топ-менеджерів банку пішла до суду

Укрінформ
Столична прокуратура направила до суду обвинувальні акти щодо шести топ-менеджерів ПАТ "Банк Михайлівський". 

Про це повідомив у коментарі Укрінформу прокурор Києва Роман Говда.

"Слідчі столичної прокуратури завершили розслідування і направили до суду справу відносно шести фігурантів, причетних до розкрадань коштів у банку "Михайлівський", - сказав він.

За словами прокурора, серед підозрюваних - колишній голова правління ПАТ "Банк Михайлівський", члени правління, начальник департаменту і секретар кредитного комітету.

Говда додав, що це лише один епізод у ряді кримінальних проваджень, пов'язаних із розкраданням коштів банку, і стосується незаконної видачі кредитів особам, які афілійовані до власника банку. Сума збитків у цьому кримінальному провадженні сягає 200 млн грн. Наразі розслідування інших епізодів продовжується.

Раніше прокуратура Києва оголосила підозру у незаконній видачі кредитів на 500 млн грн п'ятьом членам кредитного комітету банку "Михайлівський".

Як повідомляв Укрінформ, Нацбанк визнав банк "Михайлівський" неплатоспроможним 23 травня 2016 року.

Напередодні, 20 травня, голова правління банку Ігор Дорошенко залишив посаду, при цьому банк провів ряд сумнівних операцій з переказу вкладів фізосіб із пов'язаних компаній "Кредитно-інвестиційний центр" і "Інвестиційно-розрахунковий центр", що збільшило навантаження на Фонд гарантування на 1 млрд грн - до 2,6 млрд грн.

Згідно з оприлюдненою раніше інформацією, фізичні особи у відділеннях банку "Михайлівський" у період з листопада 2014 року по 18 травня 2016 року вносили кошти на користь ТОВ "Інвестиційно-розрахунковий центр" (ІРЦ) і ТОВ "Кредитно-інвестиційний центр" (КІЦ) за договорами фінансової позики.

Читайте також: Луценко обурений відмовою Ради дати згоду на притягнення Березкіна

За такою схемою було залучено близько 1,5 млрд гривень.

19 травня банк "Михайлівський" купив за 741,6 млн гривень в ІРЦ і КІЦ фіктивні права вимоги на кошти за договорами продажу "сміттєвих" цінних паперів.

У результаті цих маніпуляцій у бухгалтерському обліку сума коштів на рахунках ІРЦ і КІЦ виросла до 1,612 млрд гривень.

У липні Фонд гарантування вкладів почав ліквідацію банку

Станом на 23 травня 2016 року 100% акцій банку належало ТОВ "Екосіпан", 92,5% якого належить Віктору Поліщуку, 3,9% - Ігорю Дорошенку та 3% - Віктору Єрасову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-