Луценко обурений відмовою Ради дати згоду на притягнення Березкіна

Луценко обурений відмовою Ради дати згоду на притягнення Березкіна

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко обурений відмовою ВР надати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності депутата Станіслава Березкіна і вважає єдиним виходом у цій ситуації голосування за зміни до Конституції щодо скасування недоторканності.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"ВР вдруге відмовила в знятті депутатського імунітету. Підлеглі нардепа Вілкула - засуджені, нардепа Березкіна - під підозрою. А от самим нардепам за ці ж правопорушення парламент все прощає", - заявив Луценко.

За його словами, це цинічна демонстрація безкарності.

"Нема письмових вказівок на розкрадання - каже голова комітету депутатського самозахисту. Покази свідка під присягою в суді нічого не варті - кажуть адвокати іншого нардепа. Це все - цинічна демонстрація безкарності, яка довела країну до двох Майданів", - заявив генпрокурор.

Він наголосив, що єдиним виходом є голосування змін до Конституції, погоджених Конституційним судом, "за скасування феодальної по суті депутатської недоторканності".

Як повідомляв Укрінформ, раніше Луценко вніс до Верховної Ради подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата від групи “Воля народу” Станіслава Березкіна, підозрюваного у причетності до заволодіння 20 млн доларів Ощадбанку.

Читайте також: Геращенко назвала круговою порукою відмову Ради зняти недоторканність з Березкіна

Комітет ВР з питань регламенту 19 листопада визнав законним подання генпрокурора щодо надання згоди на притягнення Березкіна до кримінальної відповідальності. Водночас інші два подання ГПУ - про надання згоди на затримання та арешт депутата - профільний комітет визнав законними, проте недостатньо обгрунтованими і невмотивованими.

20 листопада Верховна Рада відмовилася надати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності депутата Березкіна. За рішення на підтримку відповідного подання генпрокурора проголосували лише 160 народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-