Геращенко назвала круговою порукою відмову Ради зняти недоторканність з Березкіна

Геращенко назвала круговою порукою відмову Ради зняти недоторканність з Березкіна

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко розцінює як кругову поруку відмову парламентаріїв зняти депутатську недоторканність із народного депутата від групи “Воля народу” Станіслава Березкіна.

Про це вона заявила у Facebook.

"Сьогодні парламент вчергове провалив зняття депутатської недорканності з конкретного депутата, Станіслава Березкіна, до якого у прокуратури є конкретні запитання щодо можливого незаконного виведення коштів з банку. Прокуратура вже заявила, що безвідповідальне рішення депутатів, яке розцінюю як кругову поруку, уповільнює і блокує слідчі дії", - написала Геращенко.

При цьому вона висловила впевненість, що напередодні виборів саме ті депутати, які не дали згоди на притягнення Березкіна до кримінальної відповідальності, найголосніше кричатимуть про необхідність боротьби з корупцією.

"Коли напередодні виборів депутати, фракції і політичні партії знову рватимуть на собі сорочки з криками про боротьбу з корупцією, уважно вивчіть, які ці політики голосували за зняття недоторканності зараз. І для мене, на жаль, очевидно, що цей склад парламенту навряд чи проголосує за зміни до Конституції - щодо зняття недоторканності. Але продовжать кричати про Президента, силовиків, замість виконати своє домашнє завдання", - зазначила Геращенко.

Також перший віце-спікер перепросила у генпрокурора Юрія Луценка за це провалене парламентом голосування.

"ВР, а не ГПУ відверто саботує зняття недоторканності з депутатів, а значить, блокує розслідування по багатьох справам. Соромно", - зазначила Геращенко і додала, що на всіх Погоджувальних радах нагадуватиме про зняття недоторканності і вимагатиме поставити відповідні зміни до Конституції на голосування. "Й зроблю все, що в моїх силах і повноваженнях, аби депутатська недоторканність була знята", - наголосила вона.

Читайте також: Рада відмовилася зняти недоторканність із Березкіна

Як повідомляв Укрінформ, раніше Луценко вніс до Верховної Ради подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Березкіна, підозрюваного у причетності до заволодіння 20 млн доларів Ощадбанку.

Комітет ВР з питань регламенту 19 листопада визнав законним подання генпрокурора щодо надання згоди на притягнення Березкіна до кримінальної відповідальності. Водночас інші два подання ГПУ - про надання згоди на затримання та арешт депутата - профільний комітет визнав законними, проте недостатньо обгрунтованими і невмотивованими.

20 листопада Верховна Рада відмовилася надати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності депутата Березкіна.

За рішення на підтримку відповідного подання Генпрокурора проголосували лише 160 народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-