Денісова анонсувала відкриття представництв омбудсмена у кожній області

Денісова анонсувала відкриття представництв омбудсмена у кожній області

Укрінформ
Із 2019 року представництва українського омбудсмена будуть відкриті у кожній області країни.

Про це повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook, інформуючи про зустріч з доповідачами моніторингової місії ПАРЄ - Джемою Гроздановою і Алфредом Хеєром. 

«З наступного року ми розширюємо регіональну мережу представництв Уповноваженого з прав людини. З 2019 року такі представництва будуть відкриті у кожній області», - зазначила Денісова.

Крім того, за її словами, аби забезпечити право українців на вільний вибір, в усій країні під час президентських виборів навесні працюватимуть 17 громадських моніторів. 

«Під час президентських виборів ми спільно з Опорою аналізуватимемо діяльність правоохоронних органів та судів щодо розслідування виборчих злочинів. Крім того, громадські монітори працюватимуть з електоратом щодо захисту їхніх прав у всіх регіонах України», - зауважила омбудсмен.

Після президентських виборів, додала вона, будуть проведені додаткові навчання для виборчих моніторів і, за потреби, збільшено їхню кількість під час парламентських виборів восени 2019 року. 

«Я переконана: такий громадський контроль дозволить у повній мірі захистити громадянські права людей під час виборчих кампаній», - зазначила Денісова.

Читайте також: В ОРДЛО політизують питання переміщення українських в'язнів — правозахисник

Окрім того, за її словами, під час зустрічі обговорювалися права внутрішньо переміщених осіб. 

«Я наполягала і буду наполягати на тому, що вони мають право брати участь у виборах до територіальних громад. Я звертатимуть до парламенту, аби депутати проголосували за відповідний законопроект», - заявила Денісова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-