В ОРДЛО політизують питання переміщення українських в'язнів — правозахисник

В ОРДЛО політизують питання переміщення українських в'язнів — правозахисник

Укрінформ
Представники ОРДЛО політизують гуманітарне питання переміщення українських в'язнів на підконтрольну українському урядові територію.

Про це заявив під час прес-конференції у Києві директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Протилежна сторона хоче питання переведення засуджених перевести в політичну площину і каже, що має бути обмін засудженими, бо "є засуджені на підконтрольній території, які хочуть бути переведені"... Що це таке — обмін засуджених в межах однієї країни? Це безглуздо, з гуманітарного питання роблять питання політичне, з цього роблять абсолютно огидний інструмент політичного тиску", — заявив Захаров.

Читайте також: ООН сприятиме переведенню засуджених з ОРДЛО на територію, підконтрольну Україні

Як повідомляв Укрінформ, офіс уповноваженого Верховної Ради України з прав людини отримав 895 звернень від українських в'язнів на території ОРДЛО з проханням про повернення на підконтрольну уряду територію.

Омбудсмен Людмила Денісова наголосила, що Україна готова забрати усіх осіб, яких сторона в ОРДЛО готова віддавати, однак "кінцевий результат залежить від незаконних збройних формувань".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-