Під час Голодомору 93% померлих були сільськими жителями

Під час Голодомору 93% померлих були сільськими жителями

Дослідження
Укрінформ
Переважна кількість померлих внаслідок Голодомору в Україні - 93% - були сільськими жителями, тобто щошостий селянин помер від голоду.

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказав заступник директора Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В.Птухи НАН України Олександр Гладун.

"Дослідження наших науковців засвідчило, що втрати сільського населення під час Голодомору у 1932-1934 роках в Україні були значно вищими, ніж міського. Із 3,9 млн осіб, які померли через голод, 3,6 млн — це селяни, 300 тисяч — містяни, тобто із загальної кількості втрат 93% припадає на сільських мешканців. Також із загальної кількості померлих один мільйон становлять діти молодше 10 років, на селі через Голодомор передчасно померла кожна шоста дитина", - зазначив Гладун.

За його словами, за три роки Голодомору померли 13% українців.

Читайте також: Україна під час Голодомору втратила 3,9 мільйона населення

"З 1932 по 1934 рік в Україні внаслідок голоду померли 13 % від загальної чисельності населення України. У містах втрати становлять 4 % населення, у сільській — 16%, тобто кожен шостий селянин був приречений на смерть від голоду", - сказав Гладун.

Як повідомляв Укрінформ, під час Голодомору Україна втратила 3,9 млн населення. Голодомор тривав три роки — з 1932 по 1934 рік. Максимальні показники надсмертності були у 1933 році, на який припало близько 90% усіх додаткових смертей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-