Аваков: Перспектива для Росії очолити Інтерпол - гібридна загроза для світу

Аваков: Перспектива для Росії очолити Інтерпол - гібридна загроза для світу

Укрінформ
Українська делегація на чолі із міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим бере участь у консультаціях щодо обрання нового голови Інтерполу і виступає проти призначення на цю посаду представника Росії.

Про це повідомляє департамент комунікації МВС України

"Всі ми добре знаємо, як РФ зловживає можливостями Інтерполу для боротьби та переслідування політичних опонентів. Не можу допустити думки, що ми можемо повернутися до трагічної історії 1938 - 1945 років, коли міжнародною поліцейською організацією керували Гейндріх та Кальтенбруннер, а штаб-квартиру після аншлюсу Австрії перенесли до Берліна. Перспектива для агресора Росії очолити Інтерпол - гібридна загроза для всього світу", - зазначив Аваков.

Консультації щодо обрання глави Інтерполу, який зможе у повному обсязі протидіяти гібридним загрозам та міжнародній злочинності, проходять під час 87-ї сесії Генеральної асамблеї міжнародної організації кримінальної поліції Інтерпол, яка проходить у Дубаї, ОАЕ.

Фаворитом на виборах нового глави Інтерполу називають генерал-майора російської поліції Олександра Прокопчука. Він з 2006 по 2011 роки був заступником начальника Національного центрального бюро Інтерполу МВС Росії, а потім очолив цю організацію. У 2016 році генерал-майор став віце-президентом Інтерполу.

Вибори нового очільника Інтерполу пройдуть 21 листопада. Переобрати голову міжнародної організації кримінальної поліції Інтерпол мають після того, як наприкінці вересня зник глава цієї поліцейської організації Мен Хунвей, який згодом з'явився в Китаї, де щодо нього ведеться розслідування у справі про корупцію.

Читайте також: Аваков і Князєв приїхали на Генасамблею Інтерполу

Також у ході візиту Аваков провів зустріч з міністром внутрішніх справ ОАЄ генерал-лейтенантом шейхом Саїфом бін Заєд аль-Нахайяном. Під час перемовин сторони обговорили перспективи розвитку співробітництва у сфері актуальних питань безпеки та в правоохоронній сфері. Досягнуто згоди якомога скоріше завершити процедури опрацювання та погодження проекту міжурядової угоди про співробітництво у сфері боротьби зі злочинністю та тероризмом, покликаної стати базовим документом для оперативної взаємодії компетентних органів сторін в боротьбі з усіма формами злочинів.

Інтерпол - міжнародна організація, основним завданням якої є об'єднання зусиль національних правоохоронних органів країн-учасниць у сфері боротьби з загальнокримінальною злочинністю. Статут Інтерполу суворо забороняє займатися втручанням або діяльністю політичного, військового, релігійного і расового характеру.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-