До роковин Голодомору зняли ролик

До роковин Голодомору зняли ролик "Де б ти не був - вшануй"

Відео
Укрінформ
До 85-тих роковин Голодомору Young&Hungry Production за підтримки Мінінформу та за участі Інституту нацпам'яті і Центру досліджень визвольного руху зняли соціальний відеоролик із закликом 24 листопада о 16.00 вшанувати пам'ять жертв Голодомору.

Про це інформує Український інститут національної пам'яті.

«У кремлівській в'язниці, шкільному класі, в лікарняній палаті, на футбольному полі, у майстерні взуття чи за кермом автівки - де би ти не був 24 листопада о 16:00 - вшануй пам'ять убитих Голодомором 1932-1933 років», - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, це перше відео із серії, яке розроблене спеціально до 85-тих роковин Голодомору. Усі ці ролики об'єднує символічне гасло «Ми пам'ятаємо! Ми сильні!».

«Важливо підтримувати традицію пам'яті і тому основне завдання цього ролика - показати модель поведінки, як кожен може долучитися до вшанування пам'яті жертв Голодомору. Ми хочемо, щоб люди подумали: «О, до речі, а ми ж теж так можемо робити!», - пояснив автор ідеї і сценарист відео роботи Омелян Ощудляк.

Водночас, як зауважив державний секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко, «у цьому ролику ми бачимо різних людей, кожен із яких долучається до вшанування пам'яті жертв цього страшного злочину: українського політв'язня в російській тюрмі, який витесує свічку на стіні в'язниці, патрульну поліцію, яка зупиняється і віддає шану загиблим, футбольне поле, де перед матчем оголошують хвилину мовчання, школярів, які тримають лампадки».

«Це об'єднавчі образи, які підкреслюють важливість вшанування. Особливо сьогодні, у наших воєнних реаліях», - наголосив Біденко.

Голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович нагадав, що 24 листопада о 16:00 пройде загальнонаціональна хвилина мовчання, після якої українці вдома та по всьому світу запалюватимуть свічки пам'яті у себе на вікнах чи біля меморіалів Голодомору, чи де б вони не були.

Читайте також: Ще один американський штат визнав Голодомор геноцидом

Як відомо, 24 листопада в Україні жалобний день, коли вшановуватиметься пам'ять жертв Голодомору. Цього дня телерадіоорганізації усіх форм власності вносять зміни до сіток мовлення програм і передач, утримуються від трансляції розважального контенту та нагадують про День пам'яті жертв Голодомору.

Український інститут національної пам'яті закликає медіа розмістити символ пам'яті - свічку або знак Голодомору - в ефірах, на сайтах та на шпальтах видань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-