У ТСК щодо Гандзюк сказали, які ще справи розслідуватимуть

У ТСК щодо Гандзюк сказали, які ще справи розслідуватимуть

Укрінформ
Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів вирішила розслідувати обставини нападів, які сталися у Херсоні, Харкові, Сєверодонецьку, Одесі, Києві та Київській області.

Таке рішення прийняте на засіданні ТСК у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

На початку засідання депутат від ”Самопомочі” Олена Сотник наполягла, щоб ТСК визначила, які ще справи окрім нападу на Гандзюк розглядатиме комісія. За її словами, від кількох правозахисних організацій надійшли пропозиції щодо розгляду 400 епізодів або ж 10 найрезонансніших нападів на активістів. Зокрема, пропозиції правозахисників стосуються смерті Миколи Бичка (Харківська область), замаху на Олега Михайлика, нападів на Олега Устименка та Сергія Стерненка (Одеса), справи активіста з Київської області Сергія Чагарова, нападу на активіста Віктора Діброва у Донецькій області.

Раніше ТСК з розслідування нападу на Гандзюк вирішила провести виїзне засідання у Херсоні 29-30 листопада через неможливість прибути на нього представників регіональної влади.

Читайте також: ТСК у справі Гандзюк: Береза звинуватив херсонських посадовців у саботажі

Як повідомлялося, Катерину Гандзюк 31 липня невідомі облили сірчаною кислотою. Внаслідок нападу вона дістала хімічні опіки і частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва. Вона померла 4 листопада. Жінці було 33 роки. 

4 листопада слідчі змінили кваліфікацію нападу на Гандзюк на умисне вбивство - за пунктами 4, 6, 11, 12 частини 2 статті 115 КК "Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".

За підозрою в організації замаху на Гандзюк були затримані п'ятеро осіб, а 12 листопада стало відомо про арешт Ігоря Павловського - колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука.

6 листопада Верховна Рада ухвалила постанову №9262 "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-