ТСК у справі Гандзюк: Береза звинуватив херсонських посадовців у саботажі

ТСК у справі Гандзюк: Береза звинуватив херсонських посадовців у саботажі

Укрінформ
На засідання ТСК для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших активістів не з'явилася адвокат загиблої активістки Євгенія Закревська й представники Херсонської міськради та облдержадміністрації.

Про це заявив голова ТСК Борислав Береза, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Херсонська обласна рада — немає ані Мангера, ані Ільченка, ані Лешківської Галини, ані Закревської Євгенії, яка є її (Гандзюк — ред.) адвокатом. Херсонська обласна державна адміністрація — немає Гордєєва, Гузькова», — назвав Береза відсутніх на засіданні ТСК представників місцевої влади, зауваживши, що це може бути свідченням саботажу з їхнього боку.

Водночас він зачитав датовані 14 листопада листи представників влади Херсона, в яких вони пояснювали свою відсутність необхідністю вирішення нагальних проблем, пов'язаних із початком опалювального сезону.

У цьому зв'язку голова ТСК запропонував розглянути питання про виїзне засідання ТСК у Херсоні.

«Якщо гора не йде до Магомета, то Магомет йде до гори, і саме тому нам потрібно їхати. Нам треба це зараз визначити», — сказав Береза, запропонувавши визначити дату проведення виїзного засідання.

Водночас перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко наголосила на засіданні ТСК, що немає підстав стверджувати про саботаж участі у роботі комісії представників херсонської міської влади, і запропонувала через секретаріат комітету зв'язатися з Херсонською міськрадою та облдержадміністрацією і організувати їх скайп-включення.

На засіданні ТСК присутні представники ГПУ, СБУ та всі запрошені представники Нацполіції.

Як повідомлялося, Катерину Гандзюк 31 липня невідомі облили сірчаною кислотою. Внаслідок нападу вона дістала хімічні опіки і частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва. Вона померла 4 листопада. Жінці було 33 роки.

Читайте також: У справі Гандзюк заарештували екс-помічника депутата Паламарчука

4 листопада слідчі змінили кваліфікацію нападу на Гандзюк на умисне вбивство— за пунктами 4, 6, 11, 12 частини 2 статті 115 КК "Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".

За підозрою в організації замаху на Гандзюк були затримані п'ятеро осіб, а 12 листопада стало відомо про арешт Ігоря Павловського — колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-