Правники довіряють судам більше, ніж прокуратурі та антикорупційним інститутам

Правники довіряють судам більше, ніж прокуратурі та антикорупційним інститутам

Опитування
Укрінформ
Професійні правники більше довіряють судовій владі, ніж органам прокуратури, а також антикорупційним інститутам. 

Про це свідчать передані Укрінформу результати «Опитування професійних юристів – учасників судових проваджень, що не є суддями або працівниками апарату суду», проведеного у вересні 2018 року за ініціативи Програми USAID Реформування сектору юстиції «Нове правосуддя».

Так, згідно з даними дослідження, 41% опитаних правників довіряють/скоріше довіряють судовій владі в цілому, а 47% - окремим судам, тоді як лише 30% правників довіряють органам прокуратури, 28% - окремо НАЗК, НАБУ та СБУ, 27% - Державній виконавчій службі та 25% - органам поліції. 

Читайте також: Україна підвищила якість судочинства - звіт Doing Business-2019

Соціологічним опитуванням у рамках Програми USAID «Нове правосуддя» було охоплено адвокатів та прокурорів, що є учасниками судових проваджень, але не є працівниками судової системи, а також представників установ судової експертизи, слідчих МВС та інших органів. 

Опитування проводилося у вересні 2018 року шляхом персональних інтерв’ю 400 осіб у містах України з населенням у понад 50 тисяч. Дослідження проводили по всій території України, за винятком Криму та неконтрольованих урядом територій. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-