В Україні лише 15% водіїв використовують паски безпеки

В Україні лише 15% водіїв використовують паски безпеки

Дослідження
Укрінформ
В Україні водії та пасажири ігнорують паски безпеки, зокрема лише 15 % водіїв користуються ними. 

Про це в Укрінформі на прес-конференції “Безпека на дорогах - від стратегії до плану дій” заявила заступник директора Центру демократії та верховенства права, координатор адвокаційної кампанії "За безпечні дороги" Олеся Холопік. 

“За дослідженнями у 2017 році, лише 15 % водіїв користуються пасками безпеки. При цьому ще менші цифри щодо пасажирів передніх та задніх сидінь. Це є найнижчий показник у Європі”, - наголосила Холопік. 

На її думку, одним з чинників масового ігнорування правила щодо паска безпеки у водіїв та пасажирів є наднизька сума штрафу за це порушення.

“В Україні штраф за порушення правила обов'язкового пристібнутого паска у автомобіля становить 51 гривню. Це є дуже незначний розмір, дріб’язковий. Він створює уявлення, що це правило бути пристебнутим є необов’язковим, незначним, що його можна порушувати. Це призводить до того, що в Україні водії та пасажири масово ігнорують використання пасків безпеки”, - сказала Холопік. 

Вона підкреслила, що паски безпеки є найпростішим засобом, що рятує життя при ДТП.

Читайте також: Киян попереджають про мокрий сніг та ожеледицю

“Пасок безпеки рятує за лобового, бокового зіткнення, при перевертанні автомобіля. Доведено, що навіть у смертельному ДТП шанси на виживання у людини, яка є пристебнутою, зростають до 50 %. Якби в Україні водії та пасажири хоча б у 90 % користувалися пасками безпеки, то щороку було б врятовано близько тисячі життів наших співгромадян”, - наголосила Холопік. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-